SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.07 17:02:37

DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İçin Anlamlı Mesaj

Devlet Hava Meydanları Genel Müdürü Funda Ocak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Ocak mesajında toplumda kadının önemine vurgu yaptı. Funda Ocak'ın kendi imzasıyla yayımladığı mesajı aynen yayımlıyoruz.

Gelişmiş toplumun en önemli ölçütlerinden biri şüphesiz ki kadına tanınan haklar ve kadının sosyal yaşamdaki konumudur. Onun annelik fonksiyonu, ailenin temel direği oluşu, çocuk eğitimindeki hayati rolü ve üretimdeki büyük payı göz önüne alındığında, kadınlarla alakalı temel sorunların çözümü tüm toplumu ilgilendiren bir boyut kazanmaktadır. Bizler, kadın ve erkeği birbirinin rakibi değil, birbirini bütünleyen/tamamlayan unsurlar olarak gören, “cennet, anaların ayağı altındadır” anlayışını benimseyen bir inanç ve kültür ikliminin mensuplarıyız. Bu sebeple kadını ailenin, toplumsal hayatın ve kurumlarımızın temel direği sayıyoruz.

DHMİ olarak kadınlara yönelik kolaylaştırıcı uygulamaları hayata geçirmeyi; kadın çalışanına hak ettiği yeri, önemi ve desteği veren bir yaklaşımı “kurumsal insan kaynakları politikası” olarak benimsiyoruz. Buradan hareketle teşkilatımızın her kademesinde kadın-erkek fırsat eşitliği bilincini güçlendirmeyi hayati bir sorumluluk olarak görüyoruz. Kuruluşumuza çağ atlatıp, dünya markası haline getiren MEGA projeler ve dev yatırımlarımızda kadınlarımızın büyük rolünü, bu vesileyle bir kere daha vurgulamak istiyorum. Kadın eli değen tüm projelerimizin, her yatırımımızın göz kamaştırıcı neticeler vermesi elbette tesadüf değil. Büyük projelerde bizzat yer alan hanımefendi personelimiz kadar; mesai kavramı gözetmeksizin 7/24 çalışarak alın teri döken erkek personelimizin fedakâr eşlerine de şükran borcumuz var. Geleceğe kararlı yürüyüşümüzde bize güç, destek ve ilham veren kıymetli kadınlarımız, bundan sonraki büyük atılımlarımızda da en büyük güvencemiz olacaktır. Uzun süre her kademesinde çeşitli görevler yaptıktan sonra, kuruluşun ilk kadın Genel Müdürü sıfatıyla, hanımefendi personelimize “örnek olmanın ve önderlik etmenin” mutluluğunu bu vesileyle sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu onur ve gurur, sadece kişisel bir mutluluğa işaret etmiyor. Çalışkan, dürüst ve becerikli Türk kadını için Türkiye’nin fırsatlar ve imkânlar ülkesi olduğunu kanıtlıyor. Bu duygularla, kuruluşumuzda ve tüm havacılık sektöründe çalışan kadınlarımız ile erkek personelimizin kıymetli eşlerinin “8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.

Funda OCAK

DHMİ Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı

Yazarlar