SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.10 14:58:53

Eczacıbaşı’na Ait Helikopterin Neden Düştüğü Açıklandı

İstanbul Büyükçekmece'de Eczacıbaşı'na ait helikopter düştü. Feci kazada 2'si pilot 5 kişi hayatını kaybetti. Helikopterde 7 kişinin olduğu belirtiliyor. Eczacıbaşı'ndan yapılan açıklamada "Helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Ülke Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticilerimizden Aleksandr Vanin, Rus misafirleri Igor Kochergin, Luidmila Chuprova ve Elena Badragan ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut bulunmaktaydı. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır" denildi. Bakanlık, kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğunu, helikopterin TV kulesine çarpıp E-5 karayoluna düştüğünü açıkladı.

 

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkıp Bilecik’e giden Eczacıbaşı Grubu’na ait helikopter, Beylikdüzü’nde televizyon kulesine çarparak düştü. Feci kazada 5 kişi hayatını kaybetti. Eczacıbaşı Yönetim Kurulu  Başkanı Bülent Eczacıbaşı, "Uçağın içinde bir yöneticimiz vardı. Rusya'daki tesislerimizin yöneticisi olan bir arkadaşımız vardı. Rus konuklarımız vardı.  Atatürk Havalimanından ayrıldığını biliyoruz" dedi.  
 
İşletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan TC-HEZ tescilli Sikorsky S-76C-2 tipi çift motorlu helikopter, saat 11.16’da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’ndan kalktı. Kaptan Pilotlar Alaaddin Acar ve Ahmet Bulut yönetimindeki helikopterde, 4 yabancı, bir Türk yolcu ile iki pilot bulunuyordu. Dört yabancı yolcunun Rus olduğu, Eczacıbaşı Grubu ile görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Helikopter, Bozüyük’teki Eczacıbaşı Fabrikası’na gidiyordu.Kalkıştan 5 dakika sonra saat 11.21’de helikopter, yoğun sisin olduğu Beylikdüzü tarafında uçarken televizyon kulesine çarparak düştü. Helikopterin parçaları, TÜYAP Fuar merkezi ile Büyükçekmece Mezarlığı’nın yakınlarına düştü. Bölgeye hemen ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi.
 
BAKANLIK AÇIKLADI: TV KULESİNE ÇARPTI
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Beylikdüzü’nde düşen helikopter ile ilgili açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde: "Bugün saat 11.16’da Kuğu Havacılık ve Turizm AŞ’ ye ait TÇHEZ tescilli helikopter, Atatürk Havalimanı’ndan görerek kalkış yapmış, saat 11.20’de bir TV kulesine çarparak E-5 karayoluna düşmüştür. Kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğu bildirilirken, helikopterde 2 pilot, 4’ü yabancı uyruklu 5 yolcu olmak üzere 7 kişinin seyahat ettiği bildirilmiştir. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetmiştir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir"
 
BÜLENT ECZACIBAŞI OLAY YERİNE GELDİ
 
Beylikdüzü'nde helikopterin düştüğü yere geler Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı açıklama yaptı. Helikopterin nasıl düştüğüne ilişkin henüz kesin bir bilginin olmadığını belirten Eczacıbaşı, "Olay nasıl ortaya çıktı şu an bilmiyoruz. İncelenince biz de öğrenmiş olacağız. Kaza nasıl oldu? Neden ortaya çıktı şu anda bilmiyoruz" dedi. Helikopterde bulunanlar hakkında da bilgi veren Bülent Eczacıbaşı, "Bir yöneticimiz vardı. Bir Rusya'daki yöneticilerimizin temsilcisi olan arkadaşımız vardı. Ayrıca Rus konuklarımız, müşterilerimiz vardı. Fuar nedeniyle davet ettiğimiz 4 misafirimiz vardı. Tabi 2 tane de pilotumuz var. Atatürk Havalimanı'ndan havalandığını biliyoruz. Sanırım Bozoyük tesislerimize gidiyordu. Tam donanımlı bir helikopterdi" diye konuştu.

 

Yazarlar