SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.27 13:14:28

THY’den Sürpriz Sponsorluk

THY, ABD'nin Indianapolis eyaletine bağlı futbol takımı Indy Eleven'a sponsor olacak
 
Türk Hava Yolları ve ABD'li futbol takımı  Indy Eleven arasında imzalanan sponsorluk anlaşmasına göre THY, Indy Eleven'ın resmi uluslararası taşıyıcısı olacak. Anlaşma ile THY, Indy Eleven'in yerli veya yabancı havayolu kategorilerinde ilk kurumsal ortağı oldu. Bu işlem aynı zamanda kulübün ilk uluslararası ortak girişimi.
 
Indy Eleven'ın sahibi, Türk iş adamı Ersal Özdemir konuyla ilgili yaptığı açıklamada ABD'de futbolun günden güne geliştiğine dikkat çekerek, "Indy Eleven olarak THY ile yaptığımız bu işbirliğinden dolayı gurur duyuyoruz. Yapılan işbirliği büyüyen markamıza ABD ve dünyadaki erişimi kolaylaştıracak" dedi.
 
20 YIL ÖNCE ABD'DE ŞİRKET KURDU
 
"Keystone" adında bir inşaat firmasının kurucu CEO'su Ersal Özdemir, Indianapolis'te yaptığı inşaat işleri ile iyi tanınan bir işadamı.
 
Mersin doğumlu Özdemir, Indianapolis'teki Purdue Üniversitesi’nde inşaat mühendisliğini bitirdi.  Mezuniyetinin ardından Keystone'u kuran Özdemir, 1997 yılından bu yana aynı şirkette inşaat işlerine devam ediyor.
 
HENÜZ ÜÇ YILLIK BİR FUTBOL TAKIMI
 
Özdemir'in ilk kez 2013'te kurmaya karar verdiği Indy Eleven, 2014'te ilk kez sahaya çıktı.
 
Hâlihazırda Kuzey Amerika Futbol Ligi'nde (North American Soccer League) top koşturan takım, her maç ortalama  8-9 bin arası seyirci çekiyor.
 
Asıl hedef ise Major League Soccer'e geçebilmek. Bununla ilgili başvurular tamamlanmış olsa da lige çıkabilmek için öncelikle yeni bir stadyum gerekli. ABD basınına yansıyan haberlere göre yakında yeni bir stadyum inşaatı başlayabilir.
 
Türkiye'de Gençlerbirliği, Beşiktaş, Eskişehirspor, Trabzonspor ve Denizlispor gibi takımlarda oynayan Gine'li futbolcu Souleymane Youla, geçen yıl Indy Eleven kadrosundaydı.

Kaynak:Habertürk

Yazarlar