SON DAKİKA
Tarih : 2017.04.04 16:58:08

THY Şehit ve Gazi Olan Polis Çocuklarını Misafir Etti

Türkiye'nin bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları 4-10 Nisan Polis Haftası nedeniyle ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan hain girişimlerle mücadele ederken şehit ve gazi olan polis çocuklarını Misafir etti.

Türk Hava Yolları'nın Florya'da bulunan Uçuş Eğitim Merkezi binasında çocuklara havacılığı sevdirme adına simülatör eğitimi ve kabin içi eğitim veren eğitmenler çocukların keyifli anlar yaşamasını sağladılar. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yürüten THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı çocuklara yönelik yaptığı konuşmada Annelerinin ve Babalarının bu vatan için kendilerini feda ettiklerini ve sizin gibi çocuklar yetiştirdikleri için herkesi onurlandırdığını vurguladı. Organizasyon kapsamında çoculkara Türk Hava Yolları filosunda bulunan Boeing 737 ve Boeing 777 uçak tiplerine ait simülatörler ve kabin eğitim cihazlarında uçaş keyfi yaşatarak meslek görev sahaları tanıtıldı. Gerek pilotluk gerekse kabin memurluğu meslekleri hakkında bilgilendirme yapıldı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı "Bayrak taşıyıcı olarak markamız ve milli değerlere olan hassasiyetimiz bilinmektedir. Burada bulunma amacımız herşeyin üstündedir. Bu çocuklarımıza sahip çıkacağız, çünkü polis teşkilatımızın güzide evlatları bu vatan için şahit ve gazi olmuşlardır, bu çocuklar onların bize emanetidir. Meslek edindirme ve bilgilendirme konusunda Türk Hava Yolları olarak üzerimize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız" dedi.

Sosyal hizmetler konusunda başarılı çalışmaları bulunan ve bu organizasyonun önemli parçası olan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu "Bize bu desteği veren ve çocuklarımıza unutamayacakları bir hatıra verdikleri ve daha önemlisi meslek edindirme konusunda çalışmalarımıza katkı sunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve tüm çalışanlarına sonsuz teşekkürler ediyoruz. Tüm Şehit ve Gazi olan kahramanlarımızın çocukları bizlere emanet ve bana bu imkanı veren İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan Müdürüme çok teşekkürlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Simülatör eğitimine katılarak Uçak kullanan ve Küçükçekmece gölü üzerinde tur atıp Atatürk Havalimanı'na Boeing 737 tipi uçağı indiren Gamze Çakır ve Aleyna Çakır kardeşler bu deneyimi yaşadıkları için çok mutlu olduklarını bizlere bunu yaşatan tüm büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz dediler.

Yazarlar