SON DAKİKA
Tarih : 2017.04.06 14:19:47

Çin’li İş Adamı Atatürk Havalimanı’nda Dolandırıldı

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan 2 kilometre uzaklıktaki Dünya Ticaret Merkezi'ne gitmek üzere havalimanı dışında çalışan bir ticari taksiye binen Çinli işadamı Shengfu Hua kendisinden 280 TL ücret alındığını iddia etti.

Çin Halk Cumhuriyeti'nde araçlar için klima yedek parça malzemesi üreten bir şirketin sahibi olan Shengfu Hua geçtiğimiz cumartesi günü Moskova'dan İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelişinde bindiği havalimanı dışında çalışan taksinin 2 kilometrelik yol için 280 lira alındığını iddia etti.

"100 DOLAR ÜSTÜ 85 LİRA VERİYOR"

Çinli işadamı, Dünya Ticaret Merkezi'ndeki bir fuara gitmek üzere bindiği taksinin şoförüne verdiği 100 dolar üstü olarak 85 lira aldığını söyledi. Hua ile iş yapan Ahmet Koyuncu,"Cumartesi akşam 18:00 ile 18:30 arasında bizim iş yaptığımız Çinli arkadaşımız, dış hatlardan geliyor ve 2 kilometrelik bir mesafedeki Dünya Ticaret Merkezi'ne gitmek için taksiye biniyor.Kağıtta yazılı olarak gideceği yerin adresini şoföre gösteriyor.Kendisinin de zaten Türkçe bildiği yok. Bindiği taksi de havalimanı taksisi değilmiş.Çinli arkadaşım önce çıkarıp 5 dolar veriyor o da olmaz gibi konuşuyor. Ondan sonra çıkarıp 100 dolar veriyor.100 doları verdiği zaman taksi şoförü 85 TL Çinli arkadaşımıza para veriyor.O da çarpıldığını anlıyor. Taksinin de plakasını da çekiyor.Araştırdığında çarpıldığını anlıyor.2 kilometrelik yola 280 lira verdiğini anlıyor" dedi.

"PARAYI VERİRKEN YANINDA MIYDINIZ"

Aracın sahibini bulduklarını ve kişinin aracı kiraya verdiğini ğrendiklerini ifade eden Anmet Koyuncu,"Aracın sahibine ulaştım bana 'şoföre söyleyeceğim sizi arasın' dedi.Beni şoför aradı.Bizim misafirimiz geldi böyle bir olay olmuş dedim kendisi, "yok kardeşim bana 100 TL verdi. Ben de üstüne 85 TL verdim.15 TL para aldım'.Bizim misafirimizin üzerinde zaten Türk lirası yok dolar verdiğini söylüyor. Şoför "parayı verirken sen benim yanımda mıydın" diye konuştu.

"TÜRK HALKI İLE İLGİLİ DÜŞÜNCEM DEĞİŞMEDİ"

Taksiciden kendisinden aldığı fazla parayı iade etmesini ve özür beklediğini dile getiren Shengfu Hua"Bu dünyanın her yerinde olabilir.Bu olaydan dolayı çok üzgünüm.Kendisinin parayı iade etmesini ve benden özür dilemesini bekliyorum.Türk halkı ile ilgili düşüncelerim de değişmedi" şeklinde konuştu. "BUNLAR TURİST AVCISI" Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Başkanı Fahrettin Can turisti fahiş fiyatla götürenin havalimanı taksisi olmadığını beliterek , "istanbulda 200 ile 250 araç böyle taksi plaakasıyla çalıyıp turuist kovalıyorlar. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ve Sultanahmet'de çalışır bunlar. Bunlara yolcu binerse 30 ile 50 liralık yere gitmezler.Bunlar mutlaka turist peşindedir.Turist kovalarlar anormal paralar isterler. Geçenlerde de bvyle bir olay oldu.Her hafta tekrarlanan olaylardır.Bizim araçlarımız olmadığı zaman veya turist bilmedi zaman çıkıyor. Bir peron atlıyor. Bu arabalara biniyor böyle işler maalesef başlarına geliyor." dedi

 "DURAK HARİCİ ARAÇLARA BİNMESİNLER"

Durak haricinde araçlara binilmemesi gerektiğini ifade eden Can, "Ben turistlerimizden de vatandaşlarımızdan da durak haricinde arabalara binmelelerini tavsiye ediyorum.Durak haricinde çalışanların birçoğu denetimsiz yerlerde çalışmak istiyorlar.Duraklarda denetim olduğu için duraklardan kaçıyorlar.Havalimanı takislerinde böyle bir şeyle karşılaşılması mümkün değildir.Burada kamerelar var.Görüntüler var.Bir daha havalimanının yüzünü göremez.Buradan ihrac olur. İhrac olduğu gibi de İBB'ye de yazarım bu adam şu yolsuzluğu yapmıştır diye o zaman çalışma ruhsatı da alamaz" dedi.

"İBB YENİ UYGULAMA GETİRİYOR ARAÇLAR TRAFİKTEN MEN OLACAK"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yeni bir uygulama getireceğini ve bu uygulama sayesinde böyle araçların trafikten men olacağını vurgulayan Fahrettin Can, "5 sefer buna benzer suç işleyen araçlar trafikten men edilecek.Bu uygulama seneye gelecek.Biz burada 40 yıldır sabıkalı çalıştırmıyoruz. Biz emniyete bu araçları da plakaları ile bildiriyoruz." diye konuştu

Yazarlar