SON DAKİKA
Tarih : 2017.04.17 13:55:06

Pegasus "Satılacak" İddialarını Yalanladı

Pegasus’un Katar merkezli yatırımcılara satıldığına dair haberler gündeme düştü. Sosyal medya aracılığı ile yayılan bu haber üzerine Pegasus açıklama yaptı. Şirket CEO’su tarafından yapılan açıklamaya göre iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. CEO Mehmet Nane tarafından bir haber ajansına yapılan açıklamada, hisse satışı gibi bir durumun söz konusu olmadığının altı çizildi.
 
Tüm bu gelişmeler yaşanırken Pegasus Havayolları Cuma gününün akşamında Kamuyu Aydınlatma Platformuna bir açıklama yaptı. Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklama Ocak, Şubat ve Mart aylarında gerçekleşen uçuş ve yolcu sayılarını içerdi. KAP’a yapılan açıklamada 2017 yılının birinci çeyreğinde şirketin yolcu sayısının artış kaydettiği belirtildi. Buna göre yolcu sayısındaki artış 2017’nin ilk 3 ayında yüzde 7,4’lük oranda arttı. Pegasus Havayolları KAP’a yaptığı açıklamada birinci çeyrekte toplam 5 milyon 760 bin yolcuyu taşıdığını ifade etti. Şirketin Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan dönemde doluluk oranı da arttı. Yüzde 80,9’luk doluluk oranına ulaşan şirket, artışın 4,79 puan olduğunu bildirdi.
 
KAP’a yapılan açıklamada iç hat ve dış hat yolcu bilgileri de yer aldı. Pegasus Havayolları birinci çeyrekte iç hatlar kapsamında müşteri sayısını yüzde 4,3’lük oranda artırarak, 3 milyon 630 bin yolcuyu taşıdı. İç hatlardaki doluluk oranını 4,29’luk seviyede yükselten şirketin, iç hatlar kapsamındaki doluluk oranı yüzde 85’lik dilimi aştı.
 
Dış hatlardaki uçuşlarda ise yüzde 12,62lık artışı hayata geçiren şirket toplamda 2 milyon 110 bin müşteriyi yurtdışına uçurdu. Söz konusu uçuşlardaki doluluk oranı 5,89 puanlık artışa ev sahipliği yaptı. Doluluk oranı yüzde 74,1’e kadar çıktı.

Yazarlar