SON DAKİKA
Tarih : 2017.04.20 10:54:10

İlker Aycı’dan Referandum Değerlendirmesi

Atatürk Havalimı’nda görev yapan gazetecilerle bir araya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ”Referandum sonrası “Takeoff”a hazırlanıyoruz demiştik. Referandum sonrası “Evet” çıkması, hem ülkemiz için hem şirketimiz için hayırlı uğurlu olsun diyorum. Ben mutluyum. Ülkemizin demokrasiye olan
inancını bir kere daha gösterdiği bir referandum oldu” diye konuştu.
”Güzel bir ülke inşa edebilmek için güçlü bir adım attık”
Hoşgörü ve barış içerisinde güzelliklerle dolu bir referandum yaşandığını ifade eden Aycı, şöyle dedi:
Demokratik koşullarda ve demokratik kurallarla yapılan  bir referandum oldu. Referandumlarda meydana gelebilecek en güzel  neticelerden bir tanesi çıktı. Sonuçta millet kararını açıkladı. Bir  karar çıktı. Halk barış içerisinde sandıklara gitti. Barış içerisinde  yaşıyorlar. Birbirlerine sandıklarda ikramlar yapıyorlar. İnanılmaz  kibar bir ortam oldu.
”Ülkemizde değişimi en iyi şekilde en güzel şekliyle hep birlikte yaparak daha güzel bir ülke inşa etmek yönünde güçlü bir adım daha attık. Bun anlamında  ülkede istikrar devam ettiği sürece demokratik anlamda insanlar fikirlerini böyle ifade edip netice çıktıktan sonra buna da saygı gösterildikten sonra inanıyorum ki aşılamayacak hiç bir engel kalmayacak. Avrupalılar tarafından
rapolarlara geçmese de biz ülkenin vatandaşı  olarak görüyoruz.  Ben mutluyum.’
Yatırımcı istikrarı sever
Ülkede istikrarın devam emesinin yatırımları artıracağını belirten Aycı, ”THY’nin önü de açıktır. İstikrarın ülke de devam ediyor oluşunun güzel tarafı da elbette yatırımcılar istikrar severler. Ülkeme daha çok yatırımcı gelecek. Ülkeme daha çok ziyaretçi gelecek. Yeniden ziyaretçi sayıları daha önce olduğu gibi artış trendine gireceğini, turizmin daha güçlü toparlanacağını turizmin toparlanmasıyla seyahat turizmin toparlanacağını ben de düşünüyorum. Zira istikrar ekonomimiz için çok lazım bir şey. Özellikle gençlerimizin , yatırımlarımızın devam etmesi çok önemli bir şey. Bundan sonra gündemimiz ürettiğimiz politikaları , stratejileri en iyi şekilde uygulayarak ülkemizde devam eden istikrardan en iyi şekilde yararlanmak olacaktır.”
Referandumdan çıkan sonuçtan kimsenin üzüntü duymaması gerektiğini dile getiren Aycı, ”Türkiye’nin bölündüğü” şeklinde yapılan yorumları da talihsizlik olarak gördüğünü kaydetti.
 

Yazarlar