SON DAKİKA
Tarih : 2017.04.24 15:02:27

Borajet 400 Çalışanını İşten Çıkartıyor

Geçen yıl sonunda SBK Holding tarafından satın alınan Borajet Havayolları bugünden itibaren seferlerine ara verme kararı aldı. Havayolunun daha önceden sattığı biletler için yolcular Türk Hava Yolları ve Anadolujet'e yönlendirildi. 1 Haziran sonrası uçuşlar için yeni bir duyuru yapılacak.

Borajet'in 400 çalışanının işten çıkarılacağı öğrenildi. Uçuşlarını bugün durdurduğunu açıklayan Borajet, havayolunda çalışan pilot, kabin memuru ve genel müdürlükte 550 çalışanın yaklaşık 400’ünün işten çıkarılması bekleniyor. Çalışanlara tazminatların zamanında ödeneceği bildirilirken bu operasyonun kısa süre içinde gerçekleştirileceği öğrenildi. Havayolunun filosunda 6´sı yedek parça bekleyen toplam 10 yolcu uçağının yanı sıra iki adet de özel jet bulunuyor. Plana göre, Embraer 190 serisi yolcu uçakları, finansal kiralama şirketlerine iade edilecek. Ancak finansal kiralama şirketleri, bu uçakları borçları ödenip ve uçabilir duruma getirilip teslim edilmesini istiyor.

1 HAZİRAN SONRASI İÇİN YENİ DUYURU YAPILACAK

Öte yandan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de Borajet’in uçuşlarına ilişkin yaptığı açıklamada 1 Haziran tarihine kadar olan uçuşların THY ve Anadolujet aracılığıyla gerçekleştirileceğini söyledi. 1 Haziran sonrası uçuşlar için yeni bir duyuru yapılacağı belirtildi.

YALÇIN AYASLI TARAFINDAN KURULDU

ABD´de yaşayan Yalçın Ayaslı tarafından kuruluan havayolu, operasyonuna önce pervaneli ATR72 tipi uçaklarla başlamıştı. Şirket, 4 yıl önce Embraer 190 serisi uçaklara geçti. Ayaslı geçen yıl sonunda Borajet´i 260 milyon dolara SBK Holding´e sattı. Satış sonrasında havayolu şirketi yönetim değişikliğine gitmişti.

Yazarlar