SON DAKİKA
Tarih : 2017.10.27 14:45:23

THY’nin Yeni Uygulamasından İlk Geçiş

Türk Hava Yolları(THY), görme engelli yolculara yönelik yeni başlattığı uygulama hizmete sundu. Uygulamanın kullanan ilk yolcu Tarık Sarseb oldu.
 
Görme engelli yolcuların seyahatleri sırasında daha rahat edebilmeleri için çalışma başlatan THY, bu özel yolcuların biniş kartlarını kabartmalı olarak Braille alfabesiyle basmaya başladı. Bugün itibariyle başlatılan uygulamayı, ilk olarak İstanbul- Frankfurt uçuşu yapan Tarık Sarseb, kullandı.
 
Yeni uygulamayı ilk kullanan Türk Hava Yolları yolcusu Tarık Sarseb, Braille alfabesiyle yazılarak basılan uçuş kartını okudu.
 
Uçuş kartını aldıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Sarseb,” Beğendim. Zaten Türk Hava Yolları ben sık sık seyahat ettiğim için, Başka şirketlerde de ben seyahat ediyorum. Yaklaşık on yıldır tek başıma uçuyorum. Bana şu ana kadar sadece Türk Hava Yolları uçuş emniyetini Braille alfabesiyle veren tek hava yolu şirketi. Diğer şirketlerde görmedim. Benide tabii çok mutlu ediyor. Böyle bir uygulamanın olması beni çok mutlu etti. Güzel. Şaşırdım çok şaşırdım ama pozitif yönde” dedi
 
Bugünden itibaren seyahat edecek görme engelli yolcular, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Katı Özel Hizmet Check-in noktasından Braille alfabesiyle kabartmalı olarak hazırlanan biletlerini temin edebilecek. Bilet üzerinde yolcuların ad ve soyadı, uçağın saat kaçta olduğu, uçağın uçuş numarası, uçuş gerçekleştirileceği kapı ve yolcunun koltuk numarası gibi bilgiler kabartmalı olarak belirtilecek. Bu şekilde görme engelli yolcular uçuşlarını daha rahat ve sorunsuz geçirme imkanına kavuşacak.
 

 

Yazarlar