SON DAKİKA
Tarih : 2017.11.08 13:33:32

Türk Polisinden Sırbistanlı Polislere Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Sırbistan Emniyet Teşkilatı personeline yönelik Türkiye'de Temel Atış Eğitimi Kursu ile Uçak Rehine Kurtarma Operasyon Kursu düzenlendi.

Türkiye ile güvenlik işbirliği içerisinde olan dost ülkelerin emniyet teşkilatları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, özellikle polis eğitim kurumları arasında eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanması amacıyla 2007 yılından bu yana "Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi" yürütülüyor. Bu kapsamda iki ülke teşkilatlarının sahip oldukları tecrübelerin karşılıklı olarak paylaşılması, suçla mücadelede ortak bilinç geliştirme ve terminolojilerde birlik sağlanması amacıyla hizmet içi eğitimler veriliyor.

Proje kapsamında, 2017 yılı eğitim programına dahil edilen Sırbistan Cumhuriyeti Emniyet Teşkilatı personeline yönelik Türkiye'de "Temel Atış Eğitimi Kursu" ile "Uçak Rehine Kurtarma Operasyon Kursu" düzenlendi. Eğitim programlarına 19 Sırbistan polisinin katılımı sağlandı.

"Avrupa'dan bu tarz eğitim ve ilgi görmedik"

Polis Temel Atış Eğitimi Kursu'nda katılımcı polislere tabanca ve makineli tabanca ile çeşitli atış teknikleri ve atış eğitimleri ile genel emniyet kuralları hakkında temel bilgiler ve uygulamalı atış eğitimleri düzenlendi. Ayrıca, Uçak Operasyon Kursu ile uçak içerisinde harekat tarzları ve tahliye operasyonu hakkında genel ve uygulamalı eğitimler verildi. Her iki eğitim sonunda Sırbistanlı kursiyerler Türkiye'de bulundukları süre zarfında hem eğitimlerde hem de eğitim dışında beklentilerinin çok üstünde bir eğitim ve ilgi ile karşılaştıklarını söyledi.

Kursiyerler, Avrupa'da da eğitimler aldıklarını, ancak bu tarz eğitim içeriği ve ilgi görmediklerini, verilen eğitimlerin kendileri için çok yararlı olduğunu ifade etti. Kazandıkları bilgileri ülkelerinde arkadaşları ile paylaşacaklarını dile getiren kursiyerler, bu tarz eğitimler ile iki ülke arasındaki ilişiklerin daha üst seviyelere çıkacağına inandıklarını dile getirerek Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi.

Kursiyerler, Balkanlarda büyük projelere imza atan TİKA'ya bu organizasyonu gerçekleştirdiği için minnettarlıklarını ve teşekkürlerini iletti. TİKA sayesinde Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin en üst seviyelerde yer alacağı ve bu yönde çalışmaların yapılmasının önemi dile getirildi.

Yazarlar