SON DAKİKA
Tarih : 2018.02.12 13:57:37

Uçak Kazasında Hayatını Kaybedenlerin Ailelerine 4’er Milyon Ruble Ödenecek

Rusya'nın başkenti Moskova'daki Domodedovo Havalimanı'ndan havalandıktan 4 dakika sonra düşen uçaktaki 71 kişinin ailesine toplamda 4'er milyon ruble yardım ve tazminat ödemesi yapılacağı açıklandı.
 
İlk olarak Moskova Bölgesi Valisi Andrey Vorobyov, uçak kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine tazminat olarak 1'er milyon ruble (17 bin dolar) ödeneceğini açıkladı.
 
Orenburg Bölgesi yönetiminden yapılan açıklamada da, kazada hayatını kaybeden birçok kişinin bu bölgede yaşadığı, ve her birinin ailelerine 1'er milyon ruble ödeneceği açıklandı.
 
Ayrıca uçakta bulunan herkesin 'Alfa-Sigorta' tarafından sigortalı olduğu, hayatını kaybeden kişi başına 2'şer milyon ruble (34 bin dolar) sigorta ödemesi yapılacağı duyuruldu. Buna ek olarak cenaze masrafları için de her aileye 25'er bin ruble (430 dolar) ödenecek.
 
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin tarafından yapılan açıklamada ise, kazada hayatını kaybeden ve Moskova, Saratov bölgesinde yaşayanların ailelerine ek olarak 1'er milyon ruble daha ödeneceğini söyledi.

Yazarlar