SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.06 18:00:21

Uçakta Bayılan Yolcu 30 Dakika Erken İndirtti

Türk Hava Yolları'nın Batman İstanbul seferini yapan Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı inmesine kısa süre kalmasına rağmen bir yolcunun fenalaşıp bayılmasıyla pilot kuleden acil iniş istedi. Pilot ile hava trafik kontrolörü arasında o anlarla ilgili yaşananların ses kaydı da ortaya çıktı. THY pilotu,"Bir yolcumuz hastalandı, baygınlık geçiriyor.Mümkünse kısa yoldan shortcut(direkt rota vererek kısa rotadan dönmek) isteriz" bilgisini kontrolöre verdi.

Uçuş sırasında rahatsızlanan yolcuya sağlık müdahalesinde bulunulması için nasıl zamanla yarışıldığı THY'nin Batman-İstanbul uçuşunda yaşananlarla bir kez daha ortaya çıktı. Türk Hava Yolları'nın (THY) Batman-İstanbul uçuşunu yapan TK2683 sefer sayılı Türk Hava Yolları'nın Boeing 737-800 tipi uçağı, Atatürk Havalimanı'na iniş için yaklaşması sırasında bir yolcu rahatsızlandı. Yolcu baygınlık geçirirken kabin ekibi de durumu hemen kokpit ekibine bildirdi. THY pilotu da, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile bağlantıya geçerek hasta yolcuyla ilgili kontrolöre bilgi verdi ve yolcunun bir an önce sağlık kontrolünden geçmesi için kısa yoldan yaklaşma yapmak istediğini bildirdi.

UÇAĞI HEMEN İNDİRDİLER

THY pilotu,"Bir yolcumuz hastalandı, baygınlık geçiriyor. Mümkünse kısa yoldan shortcut(direkt rota vererek kısadan dönmek) isteriz.İniş sırasında uygun bir park yeri ambulans olursa çok mutlu oluruz" bilgisini kontrolörle paylaştı. Bunun üzerine kontrolör uçağa direkt rota vererek kısa rotadan dönmesini sağladı ve iniş önceliği verdi.THY uçağı Atatürk Havalimanı'na inmesinin ardından ambulansla alınan yolcu sağlık kontrolönden geçirildi.Yolcunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Yazarlar