SON DAKİKA
Tarih : 2017.05.29 17:16:12

Ucuz Uçak Bileti Almanın Tüyoları

Türkiye’nin online karşılaştırmalı uçak bileti sitelerinden biletbayi.com'un kurucusu İrfan Akmehmet, seyahat etmek isteyenlere bilinen yöntemlerden erken bilet almak haricinde de uçak biletini ekonomik fiyatlarla almanın mümkün olduğunu söyledi.
 
Türkiye’nin online karşılaştırmalı uçak bileti sitelerinden biletbayi.com'un kurucusu İrfan Akmehmet, ekonomik fiyata uçak bileti almanın tüyolarını açıkladı. 27 hafta öncesinden satın alınan biletlerin daha düşük rakamlara geldiğini bilgisi ile ilgili Akmehmet "Bu her ne kadar doğru olsa bile 27 haftanın 6 aya tekabül ettiğini de hesaplamak gerekiyor. Herkes 6 ay öncesinde plan yapamaz, yolculuk için bir yol haritası çizemez. Biz, hizmet verdiğimiz alanda, müşterilerimizin 'her zaman' ucuz uçak bileti bulmaları için çalışmalar yaptık ve uçuş günü ile gidilecek yerlere göre karşılaştırmalı bilet seçenekleri sunduk. Bu da müşterilerimizin daha cazip rakamlarla uçmalarına olanak sağlıyor” dedi.
İrfan Akmehmet, yolcuların ucuz uçak bileti almaları konusunda bazı yöntemlerin uygulanması gerektiğine de dikkat çekerek, şu tavsiyelerde bulundu;
"Uçuş günü seçimine dikkat edilmelidir: bazı tatil bölgeleri veya rotaların resmi tatil günleri bulunduğunuz yere göre değişebilir. Yurtdışı uçuşlarınızda gideceğiniz ülkenin resmi tatil günlerine dikkat ederek uçak bileti almanız, daha avantajlı fiyatlarla seyahat etmenizi sağlayacaktır.
Salı günlerine dikkat edilsin: Yurtiçi uçuşlarında biletlerin Salı gününden alınması, daha ucuz uçmak için güzel bir alternatif olacaktır. Haftanın ikinci günü olması dolayısıyla seyahate çıkanların sayısı azalıyor ve havayolu firmaları da bu gün için ucuz uçak bileti sunuyor.Gece uçuşlarına dikkat edin: Gece yolculuğu yapmak her ne kadar zor olsa da uyanma sorunu olmayanların bu saatlere dikkat etmeleri de ucuz uçak bileti bulmak için bir alternatiftir. Tatil beldelerinden dönüşlerde ise sabahın erken saatlerini tercih etmek yine ekonomik rakamlara tekabül edecektir.
Biletler online sitelerden alınmalıdır: Acentelerde ucuz uçak bileti bulmak neredeyse imkansızdır. Belirlenen rakamlar dışına çıkmazlar fakat internet siteleri böyle değil, düzenlenen kampanyalar, sunulan fırsatlar ve özellikle de kayıtlı kullanıcı barındıran sitelerde üyelere yönelik sunulan avantajlar değerlendirilerek daha ekonomik fiyatlarla uçuş yapmak daha kolay olacaktır.
Özel günlerde seyahat etmemeye özen gösterin: Resmi tatiller ve özel diğer günlerde uçuş yapmak ekonomik uçmanın önündeki en büyük engeldir. Bayramlar, yılbaşı ve diğer resmi tatillerin uygulandığı günler yerine diğer günleri tercih etmek daha mantıklıdır. Tabi bunu yaparken yurtdışı uçuşlarında da gidilecek yerin resmi tatil günlerine denk getirilmemesi gerekiyor.
Duyurular ve kampanyaları takip edin: Havayolu firmaları ve internet sitemizden özel olarak düzenlediğimiz kampanyaları takip ederek ucuz uçak bileti satın alınabilir. Sitemizden “E-bülten” aboneliğini onaylayarak düzenlenen kampanyalardan haberdar olabilirsiniz".
Ucuz uçmak için farklı yöntemlere başvuranların genelde daha pahalıya seyahat etmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Biletbayi.com sahibi İrfan Akmehmet, "'Nereye İsterseniz' sloganı ile hareket ederken müşterilerimizin cazip rakamlarla yolculuk yapmaları için alt yapı çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" dedi. 
 
 

 

Yazarlar