SON DAKİKA
Tarih : 2017.04.11 12:13:28

United Airlines Çifte Bilet Sattığı Yolcuları Sürükleyerek Uçaktan Attı

ABD'nin en büyük hava yolu şirketlerinden United Airlines, çifte bilet sattığı 'overbook' yolcuları inmeye ikna edemeyince yerde sürükleyerek uçaktan attı.
 
Amerikan United Havayolları'nda, bilet iptallerine karşı uçak doluluğunu korumak için uygulanan ve overbook olarak bilinen çifte bilet satışı skandalla sonuçlandı.
 
800 DOLAR TAZMİNAT ÖNERDİLER AMA...
 
Chicago uçağında 4 yolcunun fazla olduğunu söyleyen şirket yetkilileri, önce gönüllü inmek isteyenlere 800 dolar tazminat ödeyeceğini duyurdu. Ancak uçakta kimse gönüllü olmayınca seçilen 4 yolcu zorla uçaktan indirdi.
 
DARP EDİP, YERDE SÜRÜKLEDİLER
 
Tek oturan ve doktor olduğunu söyleyen Asya kökenli bir yolcu ise inmemekte direndi. Talihsiz adam, polis nezaretinde şirketin güvenlik görevlilerince darp edilip, yerde sürüklenerek zorla uçaktan indirildi.
 
SADECE REZERVASYON İÇİN ÖZÜR DİLEDİLER
 
United'ın 3411 uçuş sayılı uçaktaki olay diğer yolcular tarafından cep telefonuyla saniye saniye kaydedildi. Havayolundan yapılan açıklamada "Fazla rezervasyon için özür dileriz" denildi. Öte yandan diğer yolcuların cep telefonları aracılığıyla çekile görüntüler çok kısa süre içerisinde sosyal medya sitelerinde büyük tepki gördü ve yolcunun sadece Asyalı olduğu için bu muameleye maruz kaldığı iddia edildi.
 
 
 
 
 

 

Yazarlar