SON DAKİKA
Tarih : 2019.03.28 14:42:16

İstanbul Havalimanı’ndaki Markalar Her Keseye Uygun

29 Ekim’de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açılan dünyanın en büyük alanına sahip İstanbul Havalimanı’nda taşınma işlemi 7 Nisan’da tamamlanacak. Havalimanının yeme-içme bölümünde de hazırlıklar sürüyor. Bu alanın işletme hakkını ihaleyle 2016’da 25 yıllığına alan TUM İÇTUR’un Genel Müdürü Hüseyin Dönmez, “İstanbul kültürlerin buluştuğu bir yer bu nedenle her mutfaktan lezzetler olacak. Önceliğimiz ise her keseye uygun markaların yer alması” dedi.

53 İŞLETME AÇILDI

İstanbul Havalimanı’nın 34 bin mekrekarelik yeme içme alanının, halihazırda dünyada ‘tek çatı altında’ yer alan en büyük yeme içme alanı olduğunu belirten Hüseyin Dönmez, “Şu ana kadar 16 bin metrekare alanı 53 markaya kiraladık. Aralarında uluslararası markalar var. Ayrıca ilk kez burada mekan açan Türk markalar da var. 2 yılda toplam 150 işletme olacak ki bu sayı dünyada bir havalimanında yer alan en fazla işletme sayısı” diye konuştu.

MICHELIN YILDIZLI ŞEF

Fiyatların Atatürk Havalimanı’yla aynı olacağını belirten Hüseyin Dönmez, şunları söyledi: “Havalimanıyla şehirdeki işletmelerin fiyatları çok farklı olmayacak. Örneğin 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı 4.50-5 lira, çay ise 5-5.50 lira olacak. Ama aynı zamanda İstanbul Havalimanı ile ilk defa bir havalimanında Michelin yıldızlı restoran şefi Akrame Benallal’in Vivanda markası da olacak. Yani herkese hitap edeceğiz.”

NUSR-ET’LE GÖRÜŞÜYOR

Nusr-Et’le de görüşmelerin devam ettiğini belirten Hüseyin Dönmez, şöyle devam etti: “Burası bir perakende cenneti olacak. İşletmelerle olan anlaşmamız gereği firmalar bize ciro garantisi veriyor ve cirodan pay alacağız. 7 Nisan’daki açılışla birlikte yeme-içme alanlarındaki istihdam ise 1300 kişi dolaylarında olacak. Tam kapasiteye ulaşıldığında bu sayı 5 bine ulaşacak.”

BELGESEL HAZIR

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu ise havalimanının büyüklüğünden dolayı sorun yaşanmayacağını belirterek, şöyle konuştu: “Havalimanına 3’üncü kez gelen burayı çözer. 3’üncü pistimizde de inşaat devam ediyor. 2020 yazında açılacak. 6 Nisan’da saat 10’dan itibaren uçuşu olan misafirlerimizi bekliyoruz ama öncesinde gelen yolcular içeri alınmayacak. Ayrıca İGA olarak havalimanının bir belgeselini hazırlıyoruz. Ramazan’dan önce yayımlayabiliriz.”

Yazarlar