SON DAKİKA
Tarih : 2017.04.11 12:23:08

İGA’dan Yeni Havayolları Atağı

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi Akçayoğlu, “Daha önce Türkiye’ye uçuşu olmayan hava yolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyoruz.” dedi.
 
İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, İstanbul Yeni Havalimanı çalışmalarına 1 Mayıs 2015’te fiilen başlandığını hatırlattı.
Havalimanında çalışan işçi sayısının kış aylarında 20 binlerde olduğuna işaret eden Akçayoğlu, “Şu anda 24 binlerdeyiz ama temmuz ve ağustosta bu sayı 30 binlere kadar ulaşacak. Yani alt yüklenici firmaların yeni işe alımları olacak.” dedi.
Projenin fiziksel anlamda yüzde 44’ünü tamamlamak üzere olduklarını belirten Akçayoğlu, finansal anlamda da kredinin yüzde 53’ünü projeye aktarmış bulunduklarını bildirdi.
100 ŞİRKET UÇACAK
Atatürk Havalimanı’ndan 50’ye yakın hava yolu şirketinin uçtuğunu ifade eden Akçayoğlu, şunları kaydetti:
“İstanbul Yeni Havalimanı tamamlandığında bu sayı 100’e çıkacak. Daha önce Türkiye’ye uçuşu olmayan hava yolu şirketlerini cezbedip onlara hizmet vermek istiyoruz. Şu anda işletmemiz bünyesindeki pazarlama grubu bu konuda çalışıyor.”
Akçayoğlu, yurt dışındaki projelerle ilgilenip ilgilenmeyecekleri sorusuna, “Tabii ki yurt dışında da projelerimiz olacaktır. Çünkü böyle bir proje dünyanın bütün havacılık tesisleri için örnek teşkil eder.” yanıtını verdi

 

Yazarlar