SON DAKİKA
Tarih : 2021.07.26 15:42:51

iPhone İle Yapılan Şaka Havaalanını Birbirine Kattı

ABD’de iPhone sahibi bir genç, kalkmak üzere olan bir uçakta Apple’ın AirDrop özelliğini kullanarak şaka yaptı. Bedeli ise oldukça ağır oldu. Şaka yapmak neredeyse medeniyetimizin kendisi kadar eski bir alışkanlık. Ancak tehlikenin her yerde ve güvenlik önlemlerinin en üst düzeyde olduğu günümüzde her zaman en mantıklı hareket değil. Ne yazık ki ABD’de bir genç, bunu zor yoldan öğrenmek zorunda kaldı.

Yakın zamanda California‘dan kalkan ve Florida‘ya giden United Airlines uçağındaki yolcular, kötü niyetli bir şakanın kurbanı oldu. Uçaktaki bir genç, Apple‘ın AirDrop özelliğini kullanarak diğer yolculara oldukça ürkütücü bir “şaka” yaptı. Durumu ciddiye alan güvenlik güçleri, yolcuları indirerek uçakta arama yaptı.

iPhone ile yapılan şaka kötü bitti

Olay geçtiğimiz günlerde California’da gerçekleşti. iPhone sahibi olan bir genç, Apple‘ın AirDrop özelliğini kullanarak uçaktaki diğer yolculara “Airsoft” silahının bir fotoğrafını gönderdi. Fotoğrafın kimden geldiğini bilmeyen ve silahı gerçek sanan yolcular, panik içerisinde yetkililere haber verdi. Hemen uçuşu iptal eden görevliler, tüm yolcuları indirerek uçakta detaylı bir arama yaptı. Bazıları uçağa binmeyi ve yeniden güvenlikten geçmeyi aşırı tepki olarak görse de, ticari bir havayolunda gökyüzüne çıkarken çok dikkatli olunması gerekir.

Özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra uçuş güvenliği konusunda şakası olmayan ABD havacılık yetkilileri, güvenlik düzeyini daima en üst kademede tutuyor. Soruşturmanın ardından şakayı yapan genç hemen tespit edildi.

Telefonu inceleyen güvenlik güçleri, fotoğrafın uçuştan önceki bir tarihte ve tamamen farklı bir yerde çekildiğini belirledi. Airsoft silahı o sırada gencin elinde değildi. Durumun anlaşılmasının ardından uçuşa kaldığı yerden devam edildi. Şakayı yapan kişiye bu yaptığından dolayı bir ceza verildi mi bilinmiyor. Ancak bir daha böyle bir şeye kalkışmayacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yazarlar