SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.29 15:39:35

Bir Havayolu Şirketi Daha Kapanıyor

Koronavirüs salgını dev şirketleri de derinden vurdu. Uçuşların durdurulması sebebiyle havayolu şirketleri büyük ekonomik krize girdi. Son olarak bir havayolu şirketinin daha kapanacağı öğrenildi. Tüm dünyayı etkileyen milyonlar insanın enfekte ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs dev şirketleri de derinden vurdu. Koronavirüs nedeniyle uçuşların durdurulması sebebiyle havayolu şirketlere büyük ekonomik krize girdi.

Havacılık sektöründe 1 milyona yakın işsiz bekleniyor. Son olarak bir havayolu şirketinin daha kapanacağı öğrenildi. Güneydoğu Asya ülkesi Tayland'da low cost hizmet veren şirketi NokScoot'un koronavirüs salgınında uğradığı zarar nedeniyle kapatılacağı açıklandı. Şirketin büyük ortağı Singapurlu ScootNok Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada, kurulduğu 2014 yılından bu yana kâr edemeyen şirketin mali durumunun pandemi koşullarında daha da zora girdiğine dikkat çekildi. Açıklamada, şirketin yüzde 49 hissesine sahip diğer büyük ortak Singapur Hava Yolları ile yapılan istişareler sonunda tasfiye kararı alındığı açıklandı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'tan Singapur'a, Taipei'ye ve Çin ile Japonya'daki destinasyonlara seferler düzenleyen şirket, Singapur Hava Yollarından kiralanan "Boeing 777-200" tipi uçaklardan oluşan filosuyla hizmet veriyordu. Kısa süre önce de Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Almanya’daki yan kuruluşu SunExpress Almanya’nın uçuş operasyonlarını durdurma kararı almıştı. Karardan bin 200 çalışan etkilenecek.

Yazarlar