SON DAKİKA
Tarih : 2019.06.09 15:59:09

Denize İkinci Havalimanı 2020’de Hizmete Girecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, “Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Türkiye’nin ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı’nda en önemli kısım niteliğindeki taş dolgu mendireğin yüzde 56’sı tamamlandı” dedi

Temeli 2017 yılında atılan Rize-Artvin Havalimanı'ndaki çalışmalar hızla devam ediyor. Havalimanının Rize merkeze 34, Artvin'e 125, Hopa'ya 54 kilometre uzaklıkta olduğunu anımsatan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, buranın deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Ordu- Giresun Havalimanı'nın ardından Türkiye'nin bu nitelikteki ikinci havalimanı olacağını söyledi. Turhan, Türkiye'nin dev yatırımlarından biri olacak havalimanının yıllardır bölgenin gündeminde olduğunu ve dört gözle beklendiğini vurgulayarak, buranın Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı korunabilmesi için önemli bir çalışma yapıldığını anlattı.

85.5 MİLYON TON DOLGU

Denize 85,5 milyon tonun üzerinde taş dolgu yapılacağına dikkati çeken Turhan, bu bakımdan projenin meşakkatli olduğunu dile getirdi. Turhan, Rize-Artvin Havalimanı'nın açılış tarihinin sözleşmede 2022 olarak belirlendiğini ancak 2020 yılı sonunda hizmete alınmasının planlandığını bildirdi. Havalimanının Rize ve Artvin'in kent merkeziyle turizm potansiyeli olan ilçelerinin gelişmesine, ayrıca Doğu Karadeniz Bölgesi'ne komşu ülkelerle ticari ilişkilerin artmasına katkıda bulunacağını ifade eden Turhan, Trabzon Havalimanı'na yedek meydan olması özelliğiyle de buranın Doğu Karadeniz Bölgesi'nin hava ulaşımının kesintisiz gerçekleştirilmesini sağlayacağını söyledi.

"KONU İNSANA HİZMETSE KİMSE BİZİ DURDURAMAZ"

Bakan Turhan, "Deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen Türkiye'nin ikinci havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı'nda en önemli kısım niteliğindeki taş dolgu mendireğin yüzde 56'sı tamamlandı. Havalimanı altyapı tesisleri inşaatının tamamı düşünüldüğünde projenin yüzde 30'dan fazlası tamamlanmış durumda" dedi. Yaklaşık 45 bin metrekare kapalı alanı bulunan terminal binasının, yıllık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek şekilde yapılacağına dikkati çeken Turhan, "Konu insan olunca, insana hizmet olunca bizim önümüzde hiçbir şey duramaz" dedi.

Yazarlar