SON DAKİKA
Tarih : 2023.03.31 12:48:26

EBRD’den Antalya Havalimanı’na 140 Milyon Euro

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Antalya'daki havalimanı yatırımı için Fraport TAV Antalya Yatırım'a 140 milyon euro kredi sağlıyor. 2022 yılında Türkiye'de 1,6 milyar euroluk yatırıma imza atan ve depremden etkilenen bölge için 1,5 milyar euroluk yatırım taahhüdü bulunan Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Türkiye'deki yatırımlarına devam ediyor.

EBRD'den yapılan açıklamaya göre Fraport TAV Antalya Yatırım, Yapım ve İşletme (FTA) tarafına 140 milyon euroluk sermaye yatırımları köprü kredisi sağlıyor. Söz konusu finansmanın Uluslararası Finans Kurumu ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) fonlarını içeren finansman paketinin parçası olduğu belirtildi. EBRD'nin yatırımının Antalya havalimanının yeni altyapısının tamamlanmasına ve enerji verimliliği yatırımlarına destek sunması öngörülüyor.

Proje, LEED sertifikalı terminaller ve bir güneş enerjisi santrali yatırımını da içeriyor. Yatırım için FTA'nın sözleşmeli işgücü içerisinde kadın çalışanlarının payının artırılmasını da taahhüt ettiği belirtildi. Krediyle ilgili açıklama yapan TAV CFO'su Burcu Geriş, EBRD'nin sağladığı kredinin Antalya havalimanındaki kapasite yatırımlarına katkı sunacağını ifade etti.

Yazarlar