SON DAKİKA
Tarih : 2020.06.29 17:37:13

Münih Havalimanı C,D ve E Terminallerini de Açıyor

Koronavirüs krizi nedeniyle yolcu operasyonlarının geçici olarak askıya alındığı Münih Havalimanı'ndaki Terminal 1, tekrar yolculara kapılarını açıyor. Münih Havalimanı C, D ve E terminal bölgeleri ilk olarak 8 Temmuz'da faaliyete geçecek.

Terminal 2, daha düşük bir kapasitede faaliyetlerini sürdürken Münih Havalimanı, Terminal 1'deki şu anda yeniden faaliyete harırlarken yetkililer terminal içinde yer işaretleri, koruyucu ekranlar, bilgi afişleri, el dezenfektanı dağıtıcıları ve enfeksiyonu önlemek için tasarlanmış diğer servislerle yolcu bekleme başladıklarını duyurdular.

Tüm yolcuların terminalin içinde ve çevresinde bir maske takma zorunluluğu ve kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunan yetlililer, bu önlemlerin yolcuların terminalde kaldıkları süre boyunca daha yüksek bir enfeksiyon riskine maruz kalmamasını sağlayacağını söylüyor.

Terminal 1'den kapatılmadan önce çalışan havayollarının çoğu 8 Temmuz'dan itibaren geri dönecek

Şimdilik sadece Eurowings, Qatar Airways, TUI fly, SunExpress ve Pegasus Airlines Terminal 2'de kalacak. Münih'in gittikçe daha fazla uçuşu devam ettiği için, Terminal 1'deki kapasitenin tekrar gerekli olması nedeniyle havalimanının işletmecileri teşvik ediliyor. Şu anda yaklaşık 200 yolcu ve kargo uçağı her gün havalanıp iniyor, yolcu hacmi günde yaklaşık 10.000'e kadar çıkıyor ve artıyor.

Yazarlar