SON DAKİKA
Tarih : 2024.05.06 17:45:40

Qantas Havayolları 79 Milyon Dolar Tazminatı Kabul Etti

Qantas tazminat kapsamında 66 milyon Amerikan Doları'nı Avustralya hükümetine, 13 milyon doları da durumdan etkilenen 86 bin müşterisine ödeyecek. İptal edilen binlerce uçuşta bilet sattığı için Qantas Havayolları'nın 120 milyon Avustralya doları (79 milyon dolar) tazminat ve para cezası ödemeyi kabul ettiği bildirildi.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu'nun (ACCC), Sidney merkezli havayolu şirketine karşı geçen yıl Federal Mahkeme'de açtığı davada Qantas, Avustralya hükümetine 100 milyon Avustralya Doları (66 milyon Amerikan Doları) ceza ve etkilenen 86 binden fazla müşteriye 20 milyon AU$ (13 milyon dolar) ödeme yaparak davayı çözmeyi kabul etti. Qantas İcra Kurulu Başkanı Vanessa Hudson yaptığı açıklamada "Bugün, ulusal havayolu şirketine olan güveni yeniden tesis etmeye yönelik çalışmalarımızda önemli bir adım daha attık" dedi.

Müşterilerinden "içtenlikle özür dilediklerini ifade eden Hudson "Covid kapanmalarının ardından uçuşlar yeniden başladığında, Qantas'ın müşterileri hayal kırıklığına uğrattığının ve kendi standartlarımızın gerisinde kaldığının farkındayız." şeklinde açıklama yaptı.

Yazarlar