SON DAKİKA
Tarih : 2021.10.26 15:35:13

Türkiye’nin İhracatını Dünyaya UPS Uçuracak

UPS, Türkiye’deki KOBİ’leri ve girişimcileri kendi uçağıyla dış pazarlara uçuracak. Türkiye’nin ihracat potansiyeline ve üretim kapasitesine güvenen UPS, kendi uçağı ile ülkemizdeki ihracatçıları tüm dünyaya taşıyacak. Haftanın 6 günü İstanbul-Köln arası sefer yapacak uçak ile UPS’in Türkiye operasyonunun ihracat kapasite artışı iki katına çıkacak.

Türkiye’deki ihracatçıların gönderileri Köln aktarma merkezinden tüm dünyada UPS operasyonlarının bulunduğu 220 ülke ve bölgeye daha hızlı ulaşacak. İlk kez 1 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Havalimanı’na su selamlaması eşliğinde inecek olan UPS uçağı Türk ihracatçısının dünyaya daha hızlı ve daha kolay bağlanmasına katkı sağlayacak.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu ve T.C Ticaret Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muş’un yanı sıra İGA Dijital Hizmetler ve Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ersin İnankul, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Sayın İsmail Gülle, UPS Avrupa Bölgesi Başkanı Sayın Daniel Carrera, UPS Doğu Avrupa Bölgesi Başkanı Sayın Ufku Akaltan ve UPS Türkiye Genel Müdürü Sayın Burak Kılıç’ın da katılımlarıyla uçak karşılanacak.

Yazarlar