SON DAKİKA
Tarih : 2023.12.13 13:14:17

YÖK, 48 Adalet Meslek Yüksekokulunu Kapattı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararıyla Türkiye’deki 42 ve KKTC’deki 6 üniversitede bulunan adalet meslek yüksekokulları (MYO) kapatıldı. İstanbul, Ankara ve Dokuz Eylül üniversitelerindekiler ise kanunla kurulduğu ve kanun değişikliği gerektiğinden açık kaldı. Ancak önümüzdeki yıl bu üç üniversiteye de öğrenci kabul edilmeyecek.

Adalet Bakanlığı’nın ihtiyaç planlamaları göz önünde bulundurularak yapılan değerlendirme sonrasında YÖK’ün aldığı kararlar şöyle:

- “Adalet” ile “Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği” ön lisans programları mevcut öğrencilerin hak ve statülerinin korunması kaydıyla kapatılacak.

- Büro Hizmetleri ve Sekreterlik alanı altında “Mahkeme Büro Hizmetleri” programı açılabilecek. MYO’lar bünyesinde Mahkeme Büro Hizmetleri programı açılması kararı yükseköğretim kurumlarına bırakılacak.

- Yeni programın ilgili üniversite tarafından talep edilmesi ve YÖK tarafından açılması durumunda kapatılan Adalet ile Hukuk Büro Yönetimi ve Sekreterliği programlarındaki öğretim elemanları yeni açılan programa aktarılabilecek.

- Program açılmayanlarda ise öğretim elemanları alanlarına göre ilgili programlara üniversiteleri tarafından aktarılacak.

- 2024 YKS’de açılan ve öğretim elemanı şartlarını sağlayan programlara öğrenci alımı yapılacak.

Yazarlar