SON DAKİKA
Tarih : 2018.04.10 12:44:04

Atatürk Havalimanı’nda Leylek Alarmı

Leylek sürülerinin havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte göçe başlaması nedeniyle göç hattı üzerinde bulunan Atatürk Havalimanı’na iniş ve kalkış yapacak uçaklar için de alarm verildi.

Uçaklar leylek sürüleri nedeniyle pisti pas geçmek zorunda kaldı. Leylek sürülerinin en çok görüldüğü aylardan biri olan Nisan ayında da pilotların uçuş güzergahlarında son günlerde leylek sürüleriyle ilgili yaptıkları uyarıları arttı. Bugün saat 11:23’de Türk Hava Yolları’nın inişteki Iğdır-İstanbul seferini yapan Airbus 320 tipi uçağı da leylek sürüleri nedeniyle pisti pas geçti. Bir pilot ise inişte 35-40 leylek gördüğü bilgisini hava trafik kontrolörleri ile paylaştı.

THY’nin İstanbul-Düsseldorf seferini yapacak uçağı da pistte kuş nedeniyle kalkış yapamadığını söyledi.Pilot, “Biz hazarız ama kuşlar pist üzerinde olduğu için kalkış yapamıyoruz” anonsunu yaptı.Kontrolörler de leyleklerle ilgili diğer pilotları uyardı.Atatürk Havalimanı’nda uçakların iniş ve kalkışı sırasında kuşların tehlikeye neden olmaması için görevliler tüm hızıyla çalışıyor. Kuşlarla mücadele, sesle korkutulup kaçırılması şeklinde sürdürülüyor.

Yazarlar