SON DAKİKA
Tarih : 2023.01.18 12:33:51

Bakan Karaismailoğlu: İstanbul Havalimanı, Türkiye Cumhuriyeti’nin Gücünü Gösteriyor

İstanbul Havalimanları Muhabirliği Derneği üyeleriyle İstanbul Havalimanı'nda bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilecek Kağıthane-İstanbul Havalimanı metro hattı ve diğer hatların açılışı ile ilgili değerlendirmede bulunan Karaismailoğlu, "İstanbul Havalimanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü gösteriyor. Yaz ayında 1400 uçak 230 bin yolcu, 200 bine varan istihdam. Burası Türkiye'yi uçuran projelerden bir tanesi. Burada yapılacak her işe katkı sağlamak zorundayız. Biz burayla sürekli temas halindeyiz. Bizim buradaki yolcu sayısını arttırmak, burayı geliştirmek bakanlık olarak bizim görevimiz. Burada ne kadar çok çeşitlilik olursa, Türk Hava Yolları'nın bir yandan büyümesi, farklı markalarında gelmesi bizim de tercih ettiğimiz bir konudur. Burası Türkiye'yi dünyaya bağlayan bir merkez. Burada bir yaşam alanı var" diye ifade etti.

BURAYA FARKLI HAVAYOLLARININ GELMESİ BİZİM DE TERCİHİMİZ

İstanbul Havalimanı'nın bir gurur projesi olduğunu sözlerine ekleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İstanbul Havalimanı, Türkiye Cumhuriyeti'nin gücünü gösteriyor. Yaz ayında 1400 uçak 230 bin yolcu, 200 bine varan istihdam. Burası Türkiye'yi uçuran projelerden bir tanesi. Burada yapılacak her işe katkı sağlamak zorundayız. Biz burayla sürekli temas halindeyiz. Bizim buradaki yolcu sayısını arttırmak, burayı geliştirmek bakanlık olarak bizim görevimiz. Burada ne kadar çok çeşitlilik olursa, Türk Hava Yolları'nın bir yandan büyümesi, farklı markalarında gelmesi bizim de tercih ettiğimiz bir konudur. Burası Türkiye'yi dünyaya bağlayan bir merkez. Burada bir yaşam alanı var" diye ifade etti.

İSTANBUL HAVALİMANI METROSU, DİĞER İSTASYONLARLA ENTEGRE OLACAK

İstanbul Havalimanı'nın 2022 yılını 65 milyon yolcuyla tamamladığını söyleyen Bakan Karaismailoğlu, "Önümdeki sene 70 milyon yolcuyu aşacak. En az 70 milyon diyoruz. Burası Türkiye'ye yüzyıllar boyu hizmet edecek. Tabi yazın İstanbul Havalimanı'nı 5G'li havalimanı yapmıştık şimdi de Pazar günü de metrosuyla Türkiye'ye dünyaya hizmet edecek. Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifiyle Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunu hizmete açacağız. Önce Kağıthane-İstanbul Havalimanı kısmını hizmete açıyoruz. Bu hattımız Kağıthane-Hastal-Göktürk-İhsaniye-İstanbul Havalimanı ve İstanbul Havalimanı kargo hattında yolculara hizmet verecek. Önümüzdeki yaza girmeden de 3,5 km olan Kağıthane-Gayrettepe kısmını da Haziran ayına varmadan açarak hem Gayrettepe İstasyonumuz, Zincirlikuyu Metrobüs istasyonumuz, Maslak-Hacısosman'a kadar uzanmış olacağız. Pazar günü açacağımız Kağıthane istasyonumuz ile birlikte Mecidiyeköy-Mahmutbey hattının Kağıthane istasyonuyla entegre olarak buradan diğer metro hatlarıyla bağlantısı sağlanacak" dedi.

YERLİ MİLLİ SİNYALİZASYONU İLK KEZ BURADA KULLANACAĞIZ

Kağıthane-İstanbul Havalimanı metrosunun kendine has bir özelliği olduğunun altını çizen Bakan Karaismailoğlu, "Metro hattının 34 kilometre olmasıyla birlikte dünyada ilk defa yerli milli sinyalizasyon burada kullanılacak. Yıllarca sinyalizasyon konusunda dünyada 5-6 firmanın tekelinde olan bir işti. Hem yüksek maliyetler hem bitmek bilmeyen işler, bir de ilave ihtiyaç olduğunda onların keyfi ve keyfi ücretleriyle karşı karşıya kalıyorduk. Burada Aselsan ile bir işbirliği yaparak yerli ve milli sinyalizasyonu ilk defa burada kullanacağız. Bundan sonra bütün metro hatlarında bunu kullanacağız "şeklinde konuştu.

İKİNCİ PİST MAYIS AYINDA BİTİYOR

Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pist çalışmalarının aralıksız devam ettiğinin altını çizen Bakan Karaismailoğlu, "Mayısın başında bitirmeyi hedefledik çalışmalarımız o yönde devam ediyor. Mayıs ayında ikinci pisti bitireceğiz. bitirdikten sonra 35 milyon yolcu kapasitesini yeni bir kapasite genişletme ihalesi ile birlikte burayı büyütmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

Yazarlar