SON DAKİKA
Tarih : 2018.01.13 17:11:47

Böyle Protesto Görülmedi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ilginç bir eylem yaptı. Gürer, 1995 yılında temeli atılan ve 23 yıldır tamamlanamayan Niğde Havaalanı arsasına, "Niğde" adlı dev uçak maketi yerleştirdi.

THY yazılı maket uçağın ön kapısından yolcu gibi çıkıp, apron görünümlü tarlaya indi.Vatandaşlar da Gürer'i, davul zurna alkışlar ve “Hayaldi gerçek oldu, Demek ki uçuluyormuş, Niğde doğal havaalanına kavuştu'' yazılı pankartlarla karşıladı. Gürer, ‘'Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, Meclis kürsüsünden Niğde havaalanının öngörülür bir sürede yapılamayacağını açıkladı. Ben de tepki olarak havaalanı arsasına maket uçak indirdim, havaalanını açtım” dedi.

SÖZ VERDİLER AMA

CHP'li Gürer ‘'Niğde havaalanının temeli 1995 yılında atıldı bir türlü bitmedi'' dedi ve SÖZCÜ'ye şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı, Başbakan, Ulaştırma Bakanı Niğde'ye ne zaman gelse havaalanı için söz verdi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ise, Niğde ve Aksaray havaalanının öngörülen sürede yapılmayacağını açıkça beyan etti. Her seçim öncesi bu konuda vaatte bulunup umut verdiler. Üniversitenin, sanayinin gelişmesi için, aş ve iş olanaklarının artması için yatırımların bölgeye gelmesi için şiddetle hava alanına ihtiyaç var''

TRABZON'DA DA VAR RİZE'DE DE

Trabzon ve Rize'nin yan yana iki şehir olduğunu da hatırlatan Gürer ‘'Hem Trabzon’da hem Rize de havaalanı yaptılar. Niğde'den küçük Rize'de denize dolgu ile havaalanı yapıldı. Niğde'ye havaalanı yapmak için, illa buradan da Cumhurbaşkanı mı çıkması gerekir. Niğde'ye yüksek hızlı tren de gelmeli, havaalanı da yapılmalı'' dedi.

Yazarlar