SON DAKİKA
Tarih : 2018.03.20 16:07:53

Havalimanında Sektöre Damga Vuracak Deneme Yapıldı

Londra’nın Gatwick Havalimanı, otonom araç yazılımı şirketi Oxbotica ile birlikte çalışarak, çalışanlarını uçak pisti çevresine ulaştırabilecek otonom araçları denedi. Deneme, bu yıl elektrik motorlu oto-tahrikli araçların işçileri hava sahasında taşıyacakları başlayacak.

Deneme başarısını kanıtlarsa, çalışanların uçakta seyahat ederken bir araç alacakları “Uber benzeri bir hizmet” kullanıcılara sunulacak. Gatwick Havaalanı başkanı bilgi işlem sorumlusu Cathal Corcoran şunları söyledi: “Bu deneme sadece bir başlangıç ​​ve çok daha fazla araştırma yapılması gerekecek, ama sonuçta bu, dünya genelindeki hava taşıtlarında otonom araçların yaygın kullanımının başlangıcı olabilir. “Bu, dünya genelindeki hava taşıtlarında otonom araçların yaygın kullanımının başlangıcı olabilir.” “Yeni teknoloji, araçları yönetmek için daha etkili bir yoldur ve gerekli araçların, emisyonların ve ilgili maliyetlerin azalmasına yol açabilir.” Ek olarak, kendinden tahrikli araçlar havalimanında uçak itme römorkörleri, yolcu yükü köprüleri, bagaj römorkörleri ve ulaşım otobüsleri gibi diğer işler için kullanılabilir. "şeklinde konuştu.

Oxbotica CEO'su Dr Graeme Smith şunları söyledi: “Havaalanları otonom sürüş yazılımımız için inanılmaz derecede ilginç bir alan sunuyor. Her biri çok özel bir misyona sahip çok çeşitli araçlar var. “Her bir faaliyetin tek bir düzlemde ya da havalimanı operasyonlarının desteklenmesiyle ilgili koreografisinin zorluğu muazzam ve Gatwick'le yakın bir şekilde çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Deneme, herhangi bir yolcu veya uçak içermeyecek ve havalimanı Kuzey ve Güney terminalleri arasındaki hava yolları ile sınırlı olacak. Gatwick pilot çalışmasından toplanan veriler Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Otoritesi ve diğerleri ile diyalogda kullanılacaktır. Oxbotica, araçların GPS veya araç dışında başka bir teknoloji kullanmadan otonom olarak çalışmasına izin veren bir yazılım geliştiriyor.

Yazarlar