SON DAKİKA
Tarih : 2020.03.27 17:17:41

Hindistan Uluslararası Uçuş Yasağını 14 Nisan’a Kadar Uzattı

Uluslararası sınır kontrol önlemlerini uzatan Hindistan, 26 Mart Perşembe günü, planlanan tüm uluslararası ticari yolcu uçuşlarındaki yasağını 14 Nisan yerel gece saatine kadar uzattı.

Ülke, 22 Mart'tan bu yana bir hafta boyunca bu tür hizmetleri yasaklamıştı. Yurt içi yolcu uçuşları da 31 Mart'a kadar yasaklandı. Yolcu treni ve otobüs hizmetleri de askıya alındı. Hindistan şu anda, 21 günlük ülke çapında kilitlenmenin ikinci gününde, koronavirüsün yayılmasını engellemek için sert bir girişim. Hükümet rakamlarına göre, ülke Perşembe gecesi 647 teyit ve 16 ölüm kaydetti.

Öte yandan, Hindistan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yeni emri, uluslararası kargo operasyonlarını ve önceden onay alabilecek uçuşları içermez. Şimdiye kadar bu özel uçuşlardan bazıları Çarşamba gecesi karaya vurmuş Alman vatandaşlarını uçuran kiralanmış bir uçak içeriyor. Başka bir uçuşun Perşembe günü ikinci bir Alman partisi ile kalkması bekleniyor. İsrail ayrıca vatandaşlarını uçurabilmek için iki özel sefer düzenledi. 

Yazarlar