SON DAKİKA
Tarih : 2021.09.08 12:32:28

Katar’dan Flaş ’Kabil Havalimanı’ Açıklaması

Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ülkesinin Afganistan'daki Kabil Havalimanı'nda birçok sorunu çözdüğünü ancak havalimanının yeniden çalışır hale getirilmesine ilişkin henüz herhangi bir anlaşmaya varılmadığını söyledi. Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve Katar Savunma Bakanı Halid el-Atiyye, resmi ziyaret kapsamında başkent Doha'ya gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Ülkesinin Kabil Havalimanı'ndaki birçok sorunu çözdüğünü ancak havalimanının yeniden çalışır hale getirilmesine ilişkin henüz herhangi bir anlaşmaya varılmadığını ifade eden Al Sani, "Taliban ile Kabil Havalimanı'nın güvenliği konusunda bir anlaşmaya varılırsa, yeniden hizmete açılması daha hızlı olacaktır." dedi.

Katarlı Bakan, yapılan çalışmaların havalimanını özel ve insani uçuşları kabul edebilecek hale getirdiğini, bunun da bir "çalışma testi" niteliğinde olduğunu belirtti. Al Sani ayrıca Katar yoluyla Afganistan'dan 58 bin kişiyi tahliye etmeyi başardıklarını aktardı. Afganistan için iyi bir gelecek ve etkin, katılımcı bir hükümet kurulması temennisini dile getiren Katarlı Bakan, Birleşmiş Milletlere bağlı kurumlara da Afganistan'a yönelik yardımlarını sürdürme çağrısında bulundu.

Yazarlar