SON DAKİKA
Tarih : 2022.09.29 01:50:32

Soruşturma Tamamlandı, Özkan’ın 67,5 Yıla Kadar Hapsi İsteniyor

Brezilya’nın Fortaleza Havalimanı’nda geçtiğimiz yıl 4 Ağustos’ta Türkiye’de kurulu ACM Havayolları şirketine kayıtlı jette yakalanan 1,3 ton kokainle ilgili soruşturma tamamlandı.

Geçtiğimiz yılbaşında gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile fotoğrafları ortaya çıkan ve ardından tekrar tutuklanan şirketin sahibi Şeyhmus Özkan’ın ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti’ suçlamasıyla 67,5 yıla kadar hapsi ve 45 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılması isteniyor.

Küçükçekmece savcılığının hazırladığı 18 sayfalık iddianame, Küçükçekmece 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlk duruşma 28 Aralık’ta.Brezilya’nın Fortaleza Havalimanı’nda ACM Havayollarına ait TC-GVA kuyruk tescilli jette 4 Ağustos 2021’de 24 valiz içinde 1,3 ton kokain yakalanmıştı. Jeti Belçika’ya gitmek üzere kiralayan tek yolcu İspanyol Gonzales Valdes ve Türk pilot Veli Demir tutuklanmıştı. ACM Havayolları bu jeti 2017’de Savunma Sanayii Müsteşarlığı’ndan satın almıştı.

Jet, daha önce başbakanlık VIP uçak filosunda bulunuyordu. Bavulların sahibi olduğu iddia edilen yolcu Valdes, 24 Ekim 2021’de tutulduğu cezaevinde öldü. Ölüm nedeninin ‘kanser’ olduğu belirtildi. Pilot Demir de 10 Kasım 2021’de yurtdışına çıkışı yasaklanarak tahliye edilmişti. Demir, 16 Aralık’ta bu yasağın da kaldırılması üzerine 26 Aralık’ta Türkiye’ye gelmişti. Demir’in ardından şirketin sahibi Şeyhmus Özkan, eski eşi Leyla Özkan’ın aralarında bulunduğu toplam yedi kişi gözaltına alınmıştı.

Şüpheli altı kişi serbest bırakılırken Şeyhmus Özkan tutuklama istemiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmişti. Özkan serbest bırakıldıktan sonra kendisine ait olduğu belirtilen Instagram sayfasında Soylu ile yan yana oldukları bir fotoğraf paylaşılmıştı. Özkan, savcılığın karara itiraz etmesi üzerine 31 Aralık’ta tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne gönderilmişti.

Yazarlar